Show multiline in messages only in case when they exists

Notes, tips, and other usefull things on how to use LogMX

Moderator: admin

Post Reply
column
Posts: 2
Joined: Thu Aug 13, 2015 8:24 pm

Show multiline in messages only in case when they exists

Post by column » Thu Aug 13, 2015 8:53 pm

Hello

I have log:
2015-06-13 20:58:32,278 60157353 [Thread-1] DEBUG ccc - start PROC, will wait 30
2015-06-13 20:58:32,302 60157377 [Thread-1] DEBUG ccc - stoping PROC 0
2015-06-13 20:58:42,339 60167414 [Thread-1] DEBUG ccc - start PROC, will wait 30
hello
good bye
2015-06-13 20:58:42,363 60167438 [Thread-1] DEBUG ccc - stoping PROC 0
2015-06-13 20:58:52,378 60177453 [Thread-1] DEBUG ccc - start PROC, will wait 30
2015-06-13 20:58:52,404 60177479 [Thread-1] DEBUG ccc - stoping PROC 0
2015-06-13 20:58:52,430 60177506 [Thread-1] DEBUG ccc - start PROC, will wait 30

After upload I would like to see all messages in single line and only message
"start PROC, will wait 30
hello
good bye
"
in multiline. Currently possible to set only for all records how many lines will be displayed.

admin
Site Admin
Posts: 418
Joined: Sun Dec 17, 2006 10:30 pm

Re: Show multiline in messages only in case when they exists

Post by admin » Thu Aug 13, 2015 9:52 pm

Hello,

Sorry but this is not possible (at this time and in the near future), due to underlying graphical components features.
If you prefer, you may also want to set the number of lines to 1 in Options then use the "Entry details" panel at the bottom to see the complete log entry.

jobemakar
Posts: 16
Joined: Thu Jun 11, 2015 9:49 pm

Re: Show multiline in messages only in case when they exists

Post by jobemakar » Thu Aug 27, 2015 1:21 pm

Xavier,

What you describe as the current solution is how we've been using it. In the previous log viewer we used (SOSMax) there appears an icon to the left of the logline if it is multiline. I cannot speak for the original poster here, but for me, I don't think I'd ever want to see the multiple lines automatically. But it would be nice to have an icon or some visual indication that a certain log entry does contain more than one line.

admin
Site Admin
Posts: 418
Joined: Sun Dec 17, 2006 10:30 pm

Re: Show multiline in messages only in case when they exists

Post by admin » Thu Aug 27, 2015 7:58 pm

Hello jobemakar,

I understand, and I think I would also prefer knowing that more text is available than having very tall lines. It is a good idea, we have now added this to our TODO list (without any planned dated yet).

Thanks for sharing your ideas!

PS: Yet, I'm a bit worried about performances issues, because it doesn't really deal only with the number of text lines (i.e. number of "new line" characters), but also the width of each cell and the width of each line of text... For example, a single line containing too many characters will be wrapped to many lines, and it would be great to let the user know about it, but dealing with font/text size has always an impact on performances... we will see what we can do without causing too much impact on performances :wink:

jobemakar
Posts: 16
Joined: Thu Jun 11, 2015 9:49 pm

Re: Show multiline in messages only in case when they exists

Post by jobemakar » Sat Aug 29, 2015 10:59 am

Thanks Xavier!

I cannot speak for Column, but I willfully use newline characters when I know/want something to be multiline. From my standpoint I am fine with the mulitline indicator only showing up when there is a new line character, and not worry about word wrap. IMO this is perfectly fine.

Post Reply